Екстремна велосипедска патека: Копанки – Детско Одморалиште

Екстремна велосипедска патека: Копанки – Детско Одморалиште

Екстремна велосипедска патека: Копанки – Детско Одморалиште

 

Оваа патека започнува на 1.610 м.н.в. и завршува на 1.270 м.н.в. кај Детското одморалиште.

Extreme Bike Клубот од Битола подолга низа на години e активен организатор и одржувач на Downhill патеката на Пелистер, на која се одржуваат и меѓународни куп натпревари. На Пелистер, ваквите трки обично  се одржуваат во јуни месец.

Хамачи Пелистер Даунхил #7 трката се одржа во на 3 јуни 2019 г. на Пелистер. Овие адреналински трки се одржуваат и со сесрдна поддршка и на Националниот парк Пелистер.

Следниот Downhill треба да се одржи во септември 2020 година.