Делегација на Регионалниот Парк “Шкоцјанске Јаме” од Р. Словенија

Делегација на Регионалниот Парк “Шкоцјанске Јаме” од Р. Словенија

🌲Делегација на Регионалниот Парк “Шкоцјанске Јаме” од Р. Словенија предводена од директорот Стојан Шчука беше во еднодневна работна посета на НП Пелистер.
🌲Во рамките на оваа посета делегацијата имаше средба со директорот Осман Шукриу, при што стана збор за можна идна взаемна соработка.
🌲Гостите го посетија Информативниот центар на Пелистер, а разгледаа и дел од природните убавини на паркот.