Për shkak të mungesës së ushqimit, Parku Kombëtar Pelister ushqen gjahun e vogël dhe atë të madhe.

02.02.2024

Sektori i mbrojtjes dhe monitorimit të burimeve natyrore në Parkun Kombëtar Pelister ka disa ditë ligjore për ushqimin e gjahut në periudhën e dimrit. Ushqyerja kryhet për një arsye të thjeshtë, që është mungesa e ushqimit në natyrë.

Ushqehemi me misër, grurë, minerale dhe kripë për gjahun e vogël dhe të madh. Qindra kilogramë ushqim me grurë janë lënë në disa pozicione në lokalitet për të ushqyer gjahun e vogël dhe gjahun e madh.

     
Posted in

Monitorimi dhe ruajtja e vlerave kyçe në Park Kombëtar Pelister

28.12.2023
Me kënaqësinë më të madhe, shprehim mirënjohjen tonë të sinqertë për Fondacionin PONT për mbështetjen gjatë viteve të kaluara dhe investimin financiar që mori Parku Kombëtar Pelister duke nënshkruar Marrëveshjen e Grantit për Monitorimin dhe Ruajtjen e Vlerave Kyçe në Parkun Kombëtar Pelister për tre vitet e ardhshme.
Granti është një moment i rëndësishëm në misionin tonë për të mbrojtur natyrën dhe biodiversitetin. Me këtë mbështetje financiare do të kemi mundësinë të avancojmë aktivitetet tona të monitorimit dhe konservimit për vlerat kyçe dhe të përmirësojmë menaxhimin e parkut.
Me këtë mbështetje, ne do të jemi në gjendje të fokusohemi në vlerat e spikatura të parkut dhe t’i mbrojmë ato për brezat e ardhshëm. Ky grant jo vetëm që kontribuon financiarisht, por edhe na jep besim dhe frymëzim për të vazhduar punën tonë për mbrojtjen e natyrës.
 
Posted in

Parku Kombëtar Pelister ushqen gjahun gjatë dimrit

14.12.2023

Në Parkun Kombëtar të Pelisterit, ushqimi i gjahut kryhet në periudhën e dimrit (dhjetor dhe janar). Për shkak të kushteve të jashtëzakonshme të motit kemi kryer ushqime shtesë. Ushqyerja kryhet sepse ka mungesë ushqimi në periudhën e dimrit. Aktiviteti realizohet me misër, grurë për kafshë të vogla dhe të mëdha. Qindra kilogramë kokrra ushqimore kanë mbetur në disa pozicione në lokalitetin PELISTER.

   

Posted in