Klima

Klima


Pjesa jugperëndimore e Maqedonisë, ku ndodhet Mali Baba, ka një klimë të butë kontinentale.

Klima në Parkun Kombëtar Pelister është tipike malore duke marrë parasysh lartësinë mbi 891 m.

Dimrat në Park janë të gjatë dhe me dëborë, ndërsa verat janë të shkurtra dhe të freskëta. Muajt ​​më të ftohtë janë janari dhe shkurti, dhe më të ngrohtat janë korriku dhe gushti.

Reshjet janë më të larta në tetor dhe dhjetor, dhe gjatë muajit maj.. Gjatë verës, 16.5% e totalit të reshjeve vjetore bje.Mbulesa e borës zgjat nga nëntori deri në prill, në pjesët më të larta deri në fund të majit, dhe mbetje më të vogla deri në korrik.

Matjet për sasinë e reshjeve dhe temperaturën në Parkun Kombëtar Pelister  u kryen vetëm në periudhën 1932-1940 kur kishte një stacion meteorologjik në Park në një lokacion afër Pushimores të Fëmijëve.