Fshati Brajcino – Golemo Ezero

Fshati Brajcino – Golemo Ezero

Fshati Brajcino – Golemo Ezero

Përshkrimi i gjurmës: Shtegu është 14 km i gjatë dhe zgjat 5-6 orë. Shtegu është i vendosur në Pelister – Baba Planina, Komuna e Resnjës dhe fillon mbi fshatin Brajcino dhe të çon në Golemo Ezero në Pelister.

 

 

Pesha: Mesatarisht e rëndë. Pika fillestare / lartësia: Brajcino në 1.000 metra mbi nivelin e detit, Pika përfundimtare: Liqeni i Madh në 2,218 metra mbi nivelin e detit, Zhveshja totale: 1,218 metra mbi nivelin e detit.

Speciet mbizotëruese të bimëve në këtë zonë janë pylli i lisit, ahu, shkoza, druri i qenit, kumbulla e egër, shelgu, kantarina, trumza, çaji i malit, gjembi i gomarit, xhenxhefili, lychie, boronicë, mjedër, bredh, etj, të llojeve të kafshëve mund të për të takuar ariun, ujkun, dhelprën, derrin e egër, badger, lepurin, dragoin, kërcyesin, menteshat, shqiponjën, fajkonjën, qukapikun e zi, thëllëzat dhe shumë lloje të tjera të rralla të zogjve, fluturat dhe insektet.

Shtegu është me interes të konsiderueshëm turistik për vizitorët që qëndrojnë në fshatin Brajcino dhe janë të interesuar të ngjiten në Golemo Ezero ose në majën e Pelisterit. Shtegu njihet si Shtegu i Madh i Liqenit.