U festuan 75 vjetori i Parkut Kombëtar Pelister

30.11.2023

Parku Kombëtar “Pelister” nga Manastiri shënon 75 vjet që kur është shpallur parku i parë kombëtar në ish-Jugosllavi. Festimi ishte me hapjen e ekspozitës “Bukuritë e Pelisterit” nga Petar Stavrev, e cila është e vendosur në hollin e Qendrës së Kulturës nga Manastiri.

Në shënimin e ditës së Parkut Kombëtar Pelister, drejtori i Parkut Kombëtar Pelister, Maliq Semshedini tha:

– Në bashkëpunim me punonjësit dhe Stavrevin, vendosëm ta organizojmë këtë ngjarje. Sot kur përkujtojmë ditën kur Mali i Babës para 75 vitesh u shpall park kombëtar “Pelister”, domethënë për Manastirin, nuk do të doja të flas për gjendjen e parkut, vetëm do të them se është mirë. Një gjë që më jep sigurinë se do të vazhdojmë të promovojmë vlerat e parkut kombëtar më japin punonjësit që kam takuar kur mora detyrën e drejtorit. Këta janë profesionistë të cilët kanë kohë që punojnë këtu, të cilët me gjithë zemër avokojnë që parku kombëtar “Pelister” të jetë një histori suksesi, jo vetëm për Manastirin, por edhe për vendin. Pra faleminderit të gjithëve. Dyert e parkut janë të hapura për të gjithë për ide të reja, për bashkëpunim të ri, për gjithçka që është pozitive për parkun dhe do të kontribuojë në zhvillimin e tij.

Postimin e plotë nga Bitola News mund ta shikoni në linkun e mëposhtëm

Posted in