Livadhi i Madh (Golema Livada)

Livadhi i Madh (Golema Livada)

Vendndodhja Golema Livada ndodhet në perëndim të vendbanimit Magarevë në një lartësi prej 1.280 m. Ka një klimë të butë kontinentale dhe temperatura të theksuara sezonale. Lokacioni Golema Livada ka një sipërfaqe të shfrytëzuar prej 4,000 m2 dhe është një vend i bukur natyror për qytetarët e Manastirit për pushim dhe argëtim njëditor, i cili në disa fundjavë mbledh deri në 2,000 vizitorë.

Golema Livada ka një numër të madh karrike dhe tavolina për ulje të përdorura nga vizitorët, si edhe dy shatërvanë. Tre rrugë për këmbësorë dhe biçikleta çojnë në Golema Livada, nga Rotina, Magareva dhe Caparska Preseka.

Për momentin, është duke u zhvilluar një procedurë për ngritjen e një parku argëtues për fëmijë në njërën anë të livadhit, i cili do të sigurojë më shumë argëtim për vizitorët, veçanërisht më të rinjtë.

Nga rruga e asfaltuar Manastir – f. Magarevë – Hotel Molika duhet kaluar reth  300 m. rruge kalldërma që të mbrihet në lokacionin  Golema Livada. Nga ana tjetër, Golema Livada është e lidhur me një rrugë për në fshatin Rotinë, që është 1.5 km larg. Golema Livada është i lidhur nga një rrugë tokësore në Qendrën e Informacionit të PK Pelister, por ajo rrugë është më e ngushtë dhe është e arritshme vetëm nga automjet malor, në një gjatësi prej 500 m.

Përndryshe, është në procedure e sipër partneriteti publik-privat i mundshëm, për të investuar në ndërtimin e një qendre turistike për rekreacion – me të cilën në lokacionin do të ndërtoheshin bungalovë, shtëpi malore, rezervuar septik, fushë sportive, dyqane çaji , pije dhe ushqim, restorant-kafe-bar në etno-stil, zona të mbuluara për zgarë, hapësira e rregulluar për lojëra për fëmijë, komplote kampingu, tualet (dushe dhe tualet) etj.