Dorëzimi i projektit i mbështetur nga Programi INTERREG IPA për Bashkëpunim Ndërkufitar Greqi – Maqedonia e Veriut 2014-2020

08.12.2023

Më datë 07.12.2023 në Parkun Kombëtar Pelister, u dorëzua projekti i mbështetur nga Programi INTERREG IPA për Bashkëpunim Ndërkufitar Greqi – Maqedonia e Veriut 2014-2020, në të cilin Shoqata e Krishterë Rinore – Selanik/YMCA Selanik, Organizata Kombëtare Greke e Turizmit/GNTO dhe Parku Kombëtar JU Pelister – Manastir.

Aktivitetet e ndërtimit të parkut të aventurës janë realizuar nga kompania Balkan-Net Logistics Bitola.

Konkretisht bëhet fjalë për realizimin dhe përfundimin e projektit “Ndërtimi i parkut adrenalin për të rritur dhe për fëmijë, dhe Via Ferrata dhe Zip Line”, Lokacioni “Parku Kombëtar Pelister” brenda një periudhe 12 mujore.

Në pritjen teknike morën pjesë ekipi i Parkut Kombëtar i udhëhequr nga drejtori Malic Sesmedini, menaxheri i projektit Milço Duli, inxhinieri mbikëqyrës Vladimir Jovevski, së bashku me përfaqësues nga kompania kontraktore Balkan-Net Logistics Bitola. Është bërë inspektimi në të 4 lokacionet dhe është konstatuar se të gjitha aktivitetet me marrëveshje të ndërsjellë janë realizuar plotësisht.

   

Mbetet deri në fund të këtij viti për të mbyllur pjesën financiare të projektit, i cili financohet plotësisht nga Bashkimi Evropian.

Me gëzim të madh, dëshirojmë të informojmë publikun Manastir se me ardhjen e muajve të pranverës të vitit të ardhshëm, Manastirët, por edhe i gjithë rajoni e më gjerë, do të mund të argëtohen dhe rikrijojnë në këto lokacione atraktive.

Posted in