Për shkak të mungesës së ushqimit, Parku Kombëtar Pelister ushqen gjahun e vogël dhe atë të madhe.

02.02.2024

Sektori i mbrojtjes dhe monitorimit të burimeve natyrore në Parkun Kombëtar Pelister ka disa ditë ligjore për ushqimin e gjahut në periudhën e dimrit. Ushqyerja kryhet për një arsye të thjeshtë, që është mungesa e ushqimit në natyrë.

Ushqehemi me misër, grurë, minerale dhe kripë për gjahun e vogël dhe të madh. Qindra kilogramë ushqim me grurë janë lënë në disa pozicione në lokalitet për të ushqyer gjahun e vogël dhe gjahun e madh.

     
Posted in