Qendra e Informacionit Pelister

Qendra e Informacionit Pelister

Qendra e Informacionit e Pelisterit është e vendosur në vendin t.a.q. 7-Kladenci (7 Burimet ), në ndërtesën e cila ndryshe njihet si “Vila e Lazos”. Qëllimi kryesor i këtij objekti është informues për vizitorët e PK Pelister, sepse ka një hapësirë ​​ekspozite me dy ekspozita të përhershme dhe një sallë takimesh e cila është në fazën e pajisjes për përkthim të njëkohshëm.

    

Qendra e informimit është një vend rekreacioni me një kapacitet të vogël, por mund të përdoret për ekskursione njëditore dhe vizita në grupe.

Qendra e informacionit ndodhet brenda Kopshtit Botanik – Arboretum, i cili është në ndërtim e sipër. Në hapësirën e mbyllur të Kopshtit Botanik, duhet të mbillen rreth 90 specie bimore druri, të cilat mund të gjenden në Pelister dhe malin Baba. Pritet që gjatë gjysmës së dytë të vitit 2020, Kopshti Botanik të fillojë zyrtarisht punën dhe pranimin e vizitorëve.