Qendra e Skijimit Nizhepole

Qendra e Skijimit Nizhepole

Qendra e Skijimit Nizhepole

Qendra e skijimit Nizhepole ndodhet mbi fshatin Nizhepole në malin Baba, në një lartësi prej 1.300 – 1.610m mbi nivelin e detit. Nga Manastiri në qendrën e skijimit Nizhepole udhëheq një rrugë asfalti me një gjatësi 15km.

Kamera e drejtpërdrejtë…

Qendra e skijimit  ka tre ashensorë skijimi me një gjatësi totale 2.150 metra dhe një kapacitet prej 3.000 pasagjerësh në orë.

Sezoni i skijimit zakonisht fillon në fillim të dhjetorit dhe zgjat deri në fund të marsit.

Informacione të tjera në lidhje me Qendrën e Skive “Nizhepole”:

Lartësia e shtigjeve – 1.300 – 1.610 m

Gjatësia e shtigjeve të skijimit nën teleferikët është rreth 5,500 m.

Bar Kafe (orari i punës –  çdo ditë nga ora 08:00 – 16:00 h.)

Shtigje për fillestarë dhe skiatorë të përparuar

Për më shumë informacion

N.P. Strezhevë Manastir

bul. 1 maj 77 – Manastir

+389 47 207-800

+389 47 207-816

Faks: +389 47 207-836

e-mail: strezevo@t.mk

 

Fshati Nizhepole –

Vendndodhja e Nizhepole në Maqedoni

Koordinatat 41 ° 0′39 ″ N 21 ° 14′44 ″ Ekoordinatat: 41 ° 0′39 ″ N 21 ° 14′44 ″ E

Komuna e Manastirit, Popullsia 186 banorë, Regjistrimi. 2002)

Fshati Nizhepole ndodhet në 1.100 metra mbi nivelin e detit në terrene kodrinore dhe malore në malin Baba. Ndodhet 9.5 km në jug-perëndim të Manastirit.

Demografia

Sipas statistikave të Vasil K’nchov (“Maqedonia, Etnografia dhe Statistikat”) nga viti 1900, në Nizhepole kishte 2.030 banorë, nga të cilët 1.590 vlleh, 250 të krishterë shqiptarë dhe 190 maqedonas. Sipas Sekretarit të Ekzarkatit Bullgar Dimitar Mishev, (“La Macedoine et sa Popullsia Chrétienne”) në vitin 1905 kishte 160 maqedonas, ekzarkë dhe 780 patriarkë vllehë dhe funksiononte një shkollë Greke dhe Vllehe.

Sipas regjistrimit të vitit 2002, fshati ka 186 banorë, nga të cilët, nga kombësia janë:

105 Vllehë

47 Maqedonas,

30 Shqiptarë dhe

4 Rumunët

.