Harta dhe broshura

Ekzistojnë gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyeshme e hartave dhe broshurave të parkut dhe bukurisë së tij. Ju mund të gjeni çdo informacion që ju nevojitet. Ato janë në dispozicion për ju në qendrën e informacionit ose në selinë tonë. Këto janë hartat dhe broshurat që janë në dispozicion për publikun:

Medical plants and forest fruits

Vende arkeologjike

Zona e mbuluar nga Parku Kombëtar Pelister është një palimpest i vërtetë i shkruar dhe rishkruar vazhdimisht nga historia. Atje për çdo vizitë në Pelister është një eksperiencë e re dhe një kërkim për të dhëna të reja historike

Kishat dhe manastiret

Natyra piktoreske e Pelisterit dhe trashëgimia e tij e pasur kulturore dhe shpirtërore janë thesari ynë i përbashkët. Ekipi i Parkut Kombëtar Pelister do të vazhdojë të punojë për ta bërë qëndrimin e çdo vizitori më të këndshëm

Shtigje për fëmijët

Këtu mund të gjeni të gjitha gjërat për të bërë nëse po na vizitoni me një grup fëmijësh. Ka të gjitha shtigjet e lehta dhe të gjitha aktivitetet argëtuese për fëmijët

Libri i Luftës së Parë Botërore

Qyteti i Manastirit dhe rajoni përreth tij i është nënshtruar luftërave dhe sulmeve të shumta në historinë e tij. Nga të gjitha këto, Lufta e Parë Botërore ishte padyshim goditja më e madhe dhe më masive ushtarake që ka pësuar këtë territor për sa i përket numrit të trupave dhe materialit ushtarak të përfshirë

Shtigje shkëmbore

Shtegu shkëmbor është shënuar gjurmë arsimore, që i çon vizitorët përmes një peisazhi mjaft tërheqës, të pasur me një bukuri natyrore. Përmes shtegut, vizitori mund të shijojë pyjet e dendura me pisha Molika, të dëshmojë specie të rralla dhe endemike të luleve dhe forma specifike të relievit